Ninsorile și viscolul fac ravagii în nordul țării. Trafic de coșmar în mai multe județe; drumuri blocate și mașini avariate din cauza copacilor doborâți de vânt

Oo4MjWCyTjs_3O

Ninsorile şi viscolul fac ravagii în ţară. Jumătatea de nord a teritoriului este sub cod galben şi portocaliu de vreme rea până după amiază. Traficul este de coşmar în mai multe judeţe. Maşinile avansează cu dificultate, TIR-urile patinează pe zăpada de pe şosea. Din cauza vântului, mai mulţi copaci au fost doborâţi pe drumuri, peste maşini, dar şi pe calea ferată. 

Ninsoarea a dat peste cap traficul în localitatea Șcheia, din judeţul Suceava. Din cauza zăpezii de pe şosea, maşinile avansează cu dificultate, iar TIR-urile pur şi simplu patinează. 

Aceeaşi problemă este şi în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova. Din cauză zăpezii, mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta. Aşa că şoferii au tras pe dreapta şi au aşteptat utilajele care să cureţe drumul. 

În Neamţ a nins atât de mult încât s-au rupt crengile sub greutatea zăpezii. Iar în Suceava, unele dintre ele au ajuns pe maşinile parcate sau chiar pe şosea. De altfel, zonele de munte din cele două judeţe rămân sub cod portocaliu de ninsori abundente până după-amiază. Jumătatea de nord a ţării este sub cod galben şi portocaliu de ninsoare şi viscol, până la ora 15.