Ninsoarea a trecut dar troienele au ramas in Iasi

Desi au trecut patru zile de la ninsoarea care a blocat tot Iasul, nametii nu au disparut nici acum. Indiferent de modul in care circuli, cu masina sau pe jos, aventura este deplina. Oamenii spun ca autoritatile nu prea si-au facut treaba si ca la asta s-a adaugat si indiferenta celor care locuiesc la bloc. Nici macar aleile care duc la intrarile in scara nu au fost deszapezite.

Ninsoarea a trecut insa troienele au ramas in cartierele Iasului. In Nicolina abia reusesti sa mergi pe trotuar, iar interventia autoritatilor se lasa asteptata. Cei care sunt mai harnici au pus mana pe lopata si s-au apucat singuri sa isi elibereze caile de acces la bloc.

„Eu stau pe strada Petre Tutea si in prima zi am iesit. Am facut asa cu piciorul cu nu am lopata. Am facut cu piciorul o cararusa si dupa au mai iesit si altii. Dar ma uit la altii. O zi, doua. El are o cararusa iar zapada este acolo la usa lui. E posibil asa ceva, atata nesimtire? Daca ar iesi cinci insi de aici si ar fi totul in regula, din 20 cati sunt aici. Cinci insi daca ies mai o vorba, mai nu stiu ce, poate ca una calduta si merge treaba. Se face ceva. Sa se simta ca exista oameni in cartierul acesta„, a declarat un barbat.

Usor nu este nici pentru persoanele care se deplaseaza greu din cauza bolilor.

„Ma chinui, fac parti, vin si blocheaza cu masinile dar ce sa facem daca este asa zapada mare? Sotul face dializa face de trei ori pe saptamana. Sunt nevoita sa fac partie si vin altii si blocheaza aici„, a declarat o femeie.

Oamenii sunt nemultumiti de modalitatea in care s-a intervenit in acest scurt episod de iarna care a blocat unul dintre cele mai mari orase din tara. Insa singurul lucru care le-a mai ramas este resemnarea.

„Ceea ce spun ei este una, ceea ce se intampla e alta. Daca comparam, vina le apartine ca tot auzi vorba aia: ca ne-a prins nepregatiti. Dar unde e motorina care trebuia sa fie? Pai am folosit-o la alte probleme care erau urgente. Sanatate numai bine„, a declarat un barbat.

Pe de alta parte, Mihai Chirica a anuntat astazi ca sunt sute de angajați in strada care lucrează, zi și noapte, pentru ca orașul să rămână funcțional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *