Nicu Ștefănuță, după ce a plecat din USR iar partidul îi reproșează că are o restanță la cotizație de 30.000 de lei

nicu-stefanuta-640x400-2

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care și-a anunțat ieri demisia din USR, susține că modul în care USR stabilește și percepe contribuții în cazul europarlamentarilor este ilegal și contravine reglementărilor Parlamentului European. Europarlamentarii nu sunt de acord să plătească o cotizație lunară obligatorie reprezentând un procent fix din veniturile de europarlamenar, ci să efectueze donații. USR susține că Ștefănuță înregistrează o restanță de circa 30.000 de lei la USR din cotizațiile datorate în calitate de europarlamentar.

”Sumele indicate de surse din interiorul partidului ca fiind contribuții restante ale subsemnatului reprezintă sume asupra cărora există un diferend, întrucât modul de stabilire și percepere a contribuțiilor datorate de membrii USR care au calitatea de europarlamentari contravine reglementărilor din Decizia Parlamentului European din 28 septembrie 2005 de adoptare a Statutului deputaților în Parlamentul European. Am notificat acest aspect conducerii USR, solicitând aducerea normelor interne ale partidului în acord cu legislația la nivel european, însă timp de jumătate de an conducerea USR a refuzat să remedieze problema semnalată sau să ofere orice fel de răspuns la solicitările repetate de remediere. Această atitudine a conducerii USR, denotă lipsa respectului față de lege și față de membrii de partid”, se arată într-un punct de vedere transmis de europarlamenarul Nicu Ștefănuță redacției G4Media.ro

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a anunțat luni că pleacă din partidul Uniunea Salvați România (USR) și a invocat într-un comunicat de presă direcția actuală a formațiunii politice.

“Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, menționează Nicu Ștefănuță.