Nicolae Ciuca se dezice de plafonarea platilor cash si cere revizuirea

Presedintele PNL a anuntat astazi ca trebuie revizuita masura plafonarii platilor cash, desi a fost discutata in coalitie. „Cu această măsură de plafonare a plăţilor cash, cu care, încă o dată, nu am fost de acord de la început. A fost o măsură luată în coaliţie, explicându-se la vremea respectivă care sunt intenţiile pentru care se adoptă o astfel de măsură. Am discutat cu Ministrul de Finanţe, am stabilit şi în Biroul Politic Naţional al PNL ca această măsură să fie revizuită”, a declarat acesta presei.

Nicolae Ciuca a spus si in Biroul Politic al PNL ca nu este de acord cu masura guvernului Ciolacu, acesta fiind sfatuit de liderii partidului sa iasa cu declaratii in fata presei.

„Decizia nu a fost luată unilateral, a fost o decizie pe care am discutat-o şi cu toţii am înţeles la vremea respectivă că este o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscale. Ori eu nu cred că cetăţeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune. Plafonul era oricum la 10.000 lei. Să vedem care este forma cea mai … Ori să se revină la 10.000 lei şi asta înseamnă că se foloseşte prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiştii. Premierul a zis că discută cu sectorul bancar, cu celelalte instituţii şi la finalul acestor discuţii vom lua o decizie”, a declarat Nicolae Ciuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *