Nicolae Ciucă: „Până în prezent, 4 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat deja porturile româneşti de la începutul invaziei ruseşti”

grau

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că până acum 4 milioane tone de cereale ucrainene au tranzitat porturile românești de la începutul invaziei rusești.

„România a devenit o ţară importantă de tranzit pentru cerealele din Ucraina. Până în prezent, 4 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat deja porturile româneşti de la începutul invaziei ruseşti. Portul Constanţa, cel mai mare port la Marea Neagră, a devenit una dintre principalele porţi maritime pentru cerealele ucrainene. După modernizarea şi redeschiderea liniei ferate cu ecartament larg din portul Galaţi, care leagă Ucraina de România (via Republica Moldova), aceasta a fost folosită, în august, de primul tren de cereale din Ucraina, cu destinaţia Turcia”, a declarat Nicolae Ciucă, în cadrul a celei de-a şasea ediţie a Bucharest Security Conference, cu tema “Strenghtening resilience in volatile times. New dimensions, new players, new perspectives”.