Nicolae Ciucă: „Chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state”

nicolae ciuca

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că toate chestiunile legate de aderarea Ucrainei la NATO sunt „consumatoare de timp” și „trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state”. Potrivit acestuia, este important ca Ucraina să beneficieze de acest sprijin, pentru a rezista în fața rușilor.

„România a susţinut încă de la început toate demersurile pe care le-a făcut Ucraina. În acest moment, cred că este foarte important să ne concentrăm pe ceea ce trebuie făcut astfel încât Ucraina să beneficieze de sprijin şi să fie în măsură să reziste la efortul de război pe care îl face. Celelalte chestiuni procedurale legate de aderarea la Alianţa Nord Atlantică sunt consumatoare de timp şi cred că trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state”, a afirmat Ciucă, întrebat în legătură cu poziţia României pe această temă.

Ucraina a depus, vineri, o cerere de aderare accelerată la NATO, după ce Rusia a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene.