Nicolae Ciucă: „Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanța și Galați”

port galati

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că există două hotărâri de Guvern prin care se asigură continuarea lucrările de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanța și Galați.

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanța și Galați. La Portul Constanța, discutăm investiții de peste 5 miliarde de lei, investiții care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice, cât și dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de aproximativ 250 de kilometri de cale ferată, ceea ce asigură continuarea dezvoltării operaționale a Portului Constanța”, a spus premierul în ședința de Guvern de azi.

În privința Portului din Galați, este vorba despre investiții care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal.

„Portul Galați a căpătat o relevanță aparte, în acest moment, odată cu declanșarea conflictului din Ucraina și sprijinul pe care țara noastră l-a asigurat prin reoperaționalizarea căii ferate de la Galați la Giurgiulești, dar, în același timp, trebuie să vedem proiectul mare prin care  asigurăm conectivitatea prin fluviul Dunărea, între fluviile Dunărea și Rin. Ca atare, este o componentă de transport european, face parte dintr-un program de transport european și asigurăm toate premisele ca acest obiectiv să se îndeplinească”, a adăugat premierul.