Nicolae Ciucă are un nou consilier. ION este un robot cu inteligență artificială

62328029

Premierul Nicolae Ciucă are, începând de miercuri, 1 martie, un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială, pe nume ION, care este asemănător unei oglinzi.

Acesta va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor.

„Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor”, a afirmat Nicolae Ciucă. 

ION a fost dezvoltat de către cercetătorii români. Este „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a spus şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a avut numai cuvinte de laudă la adresa cercetătărilor care au dus la apariția lui ION: „Eu le spun că sunt cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu care nu au vrut, prin acest proiect, decât să dea o voce românilor”