Nicolae Ciucă a anunțat cine va beneficia de plafonarea prețului energiei la 1 leu

Ce-trebuie-sa-stie-toti-romanii-despre-contoarele-de-energie-electrica.-Multi-fac-aceasta-greseala-si-se-pot-trezi-cu-facturi-uriase-la-curent-1280x720

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat categoriile care vor intra în plafonarea preţului energiei la 1 leu, în modificările care se vor aduce în Parlament la Ordonanţa 119 din energie. Potrivit acestui, este vorba despre familiile monoparentale sau cele care au mai mult de trei copii, bisericile, societăţile de apă-canal, care asigură utilităţile publice. El a menţionat că nu au discutat despre aeroporturi.

„Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă, se va aplica, este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să putem să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit pentru 1 leu”, a spus premierul la Parlament.

Despre introducerea în această categorie de plafonare şi a aeroporturilor şi a medicilor de familie, Nicolae Ciucă a spus că nu au discutat despre aeroporturi.

„Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie a fost să raportăm la luna în curs, la anul 2022 nu la anul trecut, pentru că a fost o problem legată de modul în care s-a desfăşurat activitatea pe perioada pandemiei”, a mai spus premierul.