Niciun migrant afgan nu va putea să intre în Ungaria fără nicio restricție

Reprezentanții Ministerului ungar de Externe au anunțat că nu vor accepta imigranți afgani fără restricții. Ungaria refuză ca cetățenii țării să plătească pentru greșeala făcută de SUA și pentru acțiunia geopolitică desfășurată în mod eronat. Țara va face o singură excepție, pentru cetățenii din Afganistat care au lucrat pentru trupele ungare.

Levente Magyar, secretar de stat la Ministerul de Externe al Ungariei: În ultima perioadă toată lumea a putut vedea cum se va produce colapsul militar şi politic în Afganistan în urma deciziei forţelor internaţionale, conduse de Statele Unite ale Americii, de a se retrage din această ţară după 20 de ani. Atunci când americanii au anunţat retragerea trupelor, Guvernul ungar a subliniat: Acest proces trebuie să se deruleze în aşa fel încât Afganistanul să nu devină din nou focarul terorismului internaţional, precum şi ţară emitentă a migraţiei în masă, a mai declarat secretarul de stat, prezentând poziţia Guvernului ungar.

În comunitatea internațională, sunt solicitări către țările care au avut trupe defășurate în Afganistan să primească cetățeni afgai fără nicio restricție și fără nicio excepție.

sursă: capital

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!