Nici autoritățile locale nu au scapat de huiduieli

alexe

Autoritatile locale din Iasi au participat la seria de evenimente dedicatecelebrării a 164 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Nici discursurile acestora nu au fost lipsite de huiduieli. Primarul municipiului Iasi a afirmat că prezenţa la manifestări nu este „pentru a ne vedea la televizor”, ci este recunoştinţă pentru cei care au înfăptuit Unirea.

O tara puternica se cladeste in unitate, de gandire si in unitate de vointa. Un conducator puternic este cel care leaga poporul si il aduna in jurul idealurilor sale fie el om politic sau alt demintar. Atunci cand ati venit, sunt convins cu gandul de unire pentru a face o tara mai puternica iar cei care va dezbina nu vor binele acestei natiuni. Nu am venit aici pentru noi si nu am venit pentru a ne vedea la televizor sau in alta parte. Am venit aici pentru a le purta recunostinta celor care au facut Unirea Principatelor Romane„, a spus primarul Mihai Chirica.

Huiduit a fost si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

De unde ati venit astazi, in orasul Unirii, din Oltenia, din Dobrogea, Banat, Crisana, Ardeal bine ati venit aici la Iasi, orasul din care s-a nascut Romania! Acum 164 de ani, Unirea nu au facut-o romanii dezbinati ci au facut-o impreuna, solidari in jurul unui ideal. Si noi ca si dumneavoastra consideram ca Romania poate sa fie un stat demn in Uniunea Europeana. Ne dorim autostrazi, si noi simtim aceste provocari pe care le are natiunea romana ca acum 164 de ani”, a spus Costel Alexe.

Pariticipantii nu s-au aratat impresionti de mesajele transmise de oficialitati si au continuat sa isi exprime nemultumirea fata de situatia in care se afla tara.