NeXT Chem 2022, ajuns la cea de-a patra ediție

277362343_284572540530760_3403340920485159089_n

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie, ICECHIM, organizează în perioada 19 – 20 mai, pentru a patra oară, acest eveniment dedicat tinerilor cercetători, studenților masteranzi și doctoranzilor.

Încă de la prima sa ediție, NeXT Chem și-a propus să cultive un mediu propice unei comunități sustenabile de oameni de #știință, atât din sectorul industrial cât și din cel academic, comunitate ce s-a angajat să împărtășească eforturile muncii ei dedicate progresului chimiei durabile și circulare.

Pe tot parcursul workshop – ului vor fi aduse în prim plan cele mai recente tendințe în #cercetările instItutului, dorindu-se abordarea aspectelor din domeniul #chimiei integrate în economia circulară. Cele două secțiuni din cadrul acestuia vor fi reprezentate de „Materiale multifuncționale, nanocompozite, tehnologii inovatoare și protecția patrimoniului cultural și „Bioresurse, biotehnologii şi biorafinare”.

Alături de reprezentanți ai ICECHIM și INOE 2000, evenimentul va fi onorat și de prezenta unor personalități din mediul științific internațional din Bulgaria, Italia și Portugalia.

Modernizarea industriei chimice nu necesită doar o colaborare intensă și un schimb de expertiză între mediul economic și cel academic, ci presupune atât angrenarea, cât și unirea forțelor cu alte discipline pentru a întreprinde tranziția către o societate rezilientă și sustenabilă, context în care institutul nostru, alături de un colectiv de cercetători excelenți, contribuie la un mediu deschis, divers, interactiv, creativ și esențial pentru a efectua cercetări de impact cu vizibilitate internațională, oferind cercetătorilor facilități de ultimă generație.

Participarea la workshop-ul organizat în format hibrid este gratuită. Înscrierea și trimiterea de lucrări se poate face până la data de 9 mai 2022. Pentru informații suplimentare accesați acest link: NeXT-Chem – ICECHIM .