Nevoie urgentă de ambulanțe

foto_ambulanta

Iasul are nevoie urgenta de masini de ambulanta si smurd. Parcul auto pentru aceste doua servicii medicale de urgente nu a fost innoit din anul 2010, cand a fost realizata ultima achizitie. Blocajul este cauzat de procesul de achizitie, fiind dificultati la nivelul licitatiei.

Prezenta la emisiunea Invitatul Jurnalului, doamna Diana Cimpoesu, medic sef UPU- SMURD Iasi, a precizat ca achizitionarea de astfel de masini pentru judet este absolut necesara, mai ales ca numarul de solicitari a crescut considerabil.

Urgenta numărul unu pentru sistemul medical iesean o reprezintă innoirea parcului auto la Serviciul de Ambulanta si SMURD. Cresterea numarului de urgente medicale si numarul mic de astfel de masini care sa nu prezinte defectiuni tehnice, si care sa se poata folosi la interventiile medicale, ingreuneaza munca pe care o fac medicii. Promisiuni pentru acest proiect de dotarea a Ambulanţei şi a SMURD-ului au fost chiar si din
partea secretarului de stat Raed Arafat, insa pana la acest moment, cele doua institutii medicale nu au primit nimic concret.