Neurochirurgi din țară se pregătesc la Iași cu tehnologie de vârf

Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. N. Oblu Iasi a devenit un reper de performanta in neurochirurgie. Unitatea medicala are acreditarea internationala pentru cursuri si cercetare in domeniul neurochirurgiei. In aceste zile medici neurochirurgi din tara se pregatesc la Iasi cu tehnologie de varf.

Experiența cadrelor medicale de la Neurochirurgie Iasi este impartasita cu medici din tara care doresc să țină pasul cu inalta tehnologie din acest domeniu. Managerul Spitalului, Lucian Eva susține că la Iași, permorfmanțele medicale sunt o normalitate.

Dr. Lucian Eva, manager Spital Neurochirurgie Iași

„În Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” din Iași performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența nu numai în salvarea de vieți omenești, cât și în pregătirea și educația medicală a specialiștilor din domeniu, din țară sau din străinătate.

Aceste dotări au adus medici din București la spitalul din Iași. Aceștia au venit aici pentru a face training pe tehnologia de ultimă generație de la Spitalul de Neurochirurgie.

Dr. Alexandru Thiery, medic primar ortopedie pediatrică București

”Am venit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași ca să ne antrenăm cu tehnologie de vârf, cu robotul de chirurgie spinală Mazor X și cu neonavigație și O-Arm. Colegii de aici ne-au primit cu brațele deschise, ne-au arătat din experiența acumulată de ei, ne-au învățat tips & tricks. Ne-au ușurat de fapt drumul către utilizarea acestei tehnologii, arătându-ne în primul rând obstacolele de care s-au izbit ei pe parcursul formării experienței. Sincer, nu credeam că o să văd în România, într-un spital public dotări care pot să facă cinste oricărui spital vest-european anul de grație 2021.

Dr. Mihai Adrian Cristescu,  medic primar neurochirurg București

„Încheiem 2 zile training pe logistică de top, în neurochirurgie și în chirurgie spinală. Am întâlnit o logistică greu de găsit, chiar în clinicile de renume vizate până acum. Se vede că aparatura a intrat în rutina de utilizare a medicilor de aiic și cumva și procesul de transmitere a informației de către cei care au nevoie de treaba aceasta e mult mai fluent, pentru că vine deja de la oameni cu experiență în utilizarea aparaturii”