Netanyahu i-a transmis lui Putin ca Israelul nu se opreste pana nu distruge Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, că Israelul nu își va opri operațiunea în Fâșia Gaza până când nu va distruge capacitățile militare și guvernamentale ale Hamas, potrivit biroului premierului israelian.

Netanyahu a vorbit cu Putin luni seară și „a spus clar că Israelul a fost atacat de criminali josnici și cruzi și a pornit la război hotărât și unit și nu se va opri până când nu va distruge capacitățile militare și guvernamentale ale Hamas”, a precizat biroul său într-o declarație.

Kremlinul a declarat mai devreme, luni, că Putin și Netanyahu au vorbit despre escaladarea conflictului israeliano-palestinian.

Președintele rus a exprimat sincere condoleanțe rudelor apropiate ale israelienilor uciși și și-a declarat dezaprobarea și condamnarea fermă pentru orice acțiuni care fac victime din civili, inclusiv femei și copii, a precizat Kremlinul într-o declarație.

Președintele rus l-a pus la curent pe premierul israelian cu privire la demersurile Moscovei pentru a contribui la normalizarea situației din regiune, pentru a preveni o nouă escaladare a violenței și pentru a evita o catastrofă umanitară în Gaza. Israelul a fost informat cu privire la momentele importante ale convorbirilor telefonice pe care Putin le-a avut luni cu liderii palestinian, egiptean, iranian și sirian.

De asemenea, Putin a declarat că Rusia este pregătită să ajute la o soluționare diplomatică a conflictului, potrivit Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *