Nereguli pe șantierul din Nicolina

Sharing is caring!

Un constructor insista cu ridicarea unui bloc, desi exista ordin de sistare a lucrarilor. Mai grav este ca imobilul se ridica peste conductele de apa, aferente blocurilor din zona. In cazul unei avarii, situatia ar deveni imposibil de gestionat, spune deputatul liberal Marius Bodea. Corpul de Control al Ministerului Dezvoltarii a fost sesizat, mai ales ca pe santier inca se lucreaza, desi legea interzice acest lucru.

Cazul imobilului ridicat pe soseaua Nicolina nr 76 B readuce in atentie lipsa de respect in fata legii. Investitorul continua sa faca lucrari in zona, desi legea i-a interzis acest lucru. Ordinul de sistare a fost calcat in picioare de afaceristul imobiliar. Deputatul liberal Marius Bodea a se sesizat si Corpul de Control din Ministerul Dezvoltarii, in acest caz, iar un raspuns este asteptat in in aceste zile.

Marius Bodea, deputat: “Am sesizat si ministrul Dezvoltarii si Corpul de Control al Ministerului Dezvoltarii, pentru ca am constatat ca exista o complicitate nefireasca intre autoritatile in constructii din Iasi si dezvoltatorii imobiliari. Evident, asa cum in Iasi, legea devine facultativa pentru samsarii imobiliari, ei au continuat sa lucreze dupa ce au fost sistate lucrarile, devenind un caz ce se inscrine in cadrul penal”.

Peste 250 de familii din zona au reclamat faptul ca nu au fost consultate cu privire la ridicarea unui bloc de patru etaje pe o suprafata de 408 mp. Abia in ziua in care excavatoarele au aparut la santier, oamenii au aflat ca in zona se va ridic un bloc. Recent, s-a descoperit faptul ca nicio conducta de apa calda nu a fost deviata, asa cum era trecut in autorizatia de constructie. Mai grav este ca imobilul este ridicat peste doua conducte de apa.

Marius Bodea – deputat: “Indiferent ca profitul e mai mic in investitia pe care o faci, sa te armonizezi cu ce e construit in Iasi, cu vointa locuitorilor. Pentru un profit de cateva sute de mii de euro, distrugi viata celor din jur. Au ingropat sub bloc retelele de utilitati ale blocurilor din zona. In situatia unei avarii, nu se mai poate face nimic, decat sa darami blocul construit, sa vezi ce s-a intamplat. Exista masuri care pot fi luate impotriva acestor oameni, eu sper ca instititiile sa le ia foarte repede. Eu nu cunosc un bloc daramat in Iasi, chiar daca a fost demonstrate ca a fost ridicat ilegal, prin decizie definitiv in instanta. In conditiile in care continui sa ridici etaj dupa etaj, te astepti ca acel bloc, chiar daca nu va fi semnalizat, sa ramana si sa distruga, in continuare, viata celor din jur”.

Liberalii din Iasi au sesizat neregulile si au alertat autoritatile statului. In urma demersului facut de deputatul Marius Bodea, prefectul s-a autosesizat, iar lucrarile sunt, momentan, stopate. Cel putin in acte.

shares