Nepedepsit deși a încălcat regulile sub ochii polițiștilor

WhatsApp Image 2021-09-22 at 17.01.08

Un șofer din Iași a scăpat nepedepsit după ce a depășit o autospecială de Poliție pe linie continuă. Acesta a acționat în istanță sancțiunile care i-au fost aplicate de oamenii legii și a avut câștig de cauză. Conducătorul a fost oprit și amendat de un alt echipaj.

În noiembrie 2020, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 580 de lei, iar permisul i-a fost suspendat. Acesta s-a judecat cu polițiștii, afirmând că în momentul în care s-a angajat în depăşire, linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă.  Pentru că procesul verbal întocmit era vag, judecătorii au hotărât că șoferul este nevinovat.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au transmis magistraţii.

Acesta a scăpat de plata amenzii şi a intrat din nou în posesia permisului auto. Apelul intentat de către IPJ a fost respins.