Nemultumirile se spun la… Mitropolie

DSC_9750

Locul in care ar trebui sa ne cufundam in liniste a devenit de cateva zile un camp de lupta. Scandalurile se tin lant de cateva zile in fata catedralei Mitropolitane din Iasi. Zeci de pelerini din alte judete s-au adunat si in ultima zi de hram pentru a intra la racla cu moastele sfinte, dar nu oricum, ci cu forta. Jandarmii au tinut situatia sub control si s-au aflat intr-un permanent dialog cu ei.

Pelerinii din alte judete s-au adunat si in ultima zi de hram in fata Mitropoliei pentru a intra la racla. Acestia au fortat intrarea, s-au imbulzit fara sa tina cont de normele de protectie impuse pentru prevenirea raspandirii coronavirusului.

In multime s-au regasit personae din Piatra Neamt, Suceava, Vaslui dar si din Constanta. Acestia au venit dupa ce s-a auzit ca ieri alti pelerine au intrat la racla fara sa prezinte un act de identitate.

Sunt din Constanta si am venit expres pentru sfanta. Eu am fost bolnava acum cativa ani si am mers la medici, dar nu m-am facut bine. Luam medicamente, dar nu mai suportam. Am luat-o prin biserici si am venit la Cuvioasa.

Am venit doar pentru Cuvioasa. Sa ma rog pentru sanatate, pentru sufletul meu, pentru familia mea, pentru copilasi.

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca de maine nu ar mai trebui sa fie nicio restrictie.

Constantin Sturzu- purtator de cuvant Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Astazi este o zi obisnuita, asa cum se poate vedea. Sunt cateva persoane care au venit din afara Iasului dar nu pot intra intrucat sunt legitimate de fortele de ordine. De maine nu ar mai trebui sa fie aceasta restrictie.

Noi nu puteam comunica faptul că se intră indiferent din ce localitate eşti pentru că nu exista o decizie oficială în acest sens. După cum aţi şi văzut la un moment dat s-a reintrodus această legitimare.

Ieri, cei care au fortat intrarea au avut acces la rand. Odata ajunsa aceasta informatie in spatiul public, zeci de pelerini s-au urcat in primul mijloc de transport si au pornit spre Iasi. Aseara, la ora 19, filtrul a fost reintrodus, iar accesul restrictionat persoanelor din alte judete.