Nelu Tătaru: ”Suceava este un exemplu în ziua de astăzi”

masca-nelu-tataru-83-lei-1536x864

Gestionarea situației epidemiologice în județul Suceava la acest moment este „un exemplu”, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta a declarat că a venit într-o vizită de lucru pentru o evaluare a evoluției pandemiei pe Regiunea Nord-Est, în special la nivelul județului Suceava, interesat de capacitatea de tratament, de evaluare a sectorului de terapie intensivă și de extensie a paturilor de terapie intensivă, în contextul creșterii numărului de cazuri la nivel național.

„Suceava o regăsim după momentul martie-aprilie într-o ușoară stabilizare, cu un număr crescător ușor de la o zi la alta, cu perioade de acalmie, într-un context în care momentul martie-aprilie cred că a fost pe deplin înțeles, atât de componenta locală, cât și de componenta medicală, profesională”, a declarat, în conferință de presă, ministrul Nelu Tătaru.

Acesta a mai spus că „ce vedem astăzi la Suceava diferă total de ce se întâmpla acum 6-7 luni” și că „Suceava este un exemplu în ziua de astăzi și eu sper că toți – și eu, ca ministru – am învățat ceva din momentul Suceava”.