Nelu Tataru: “Spitalul Regional Iasi este cel mai avansat dintre cele trei!”

Sharing is caring!

Nelu Tataru impreuna cu Ludovic Orban au vizitat astazi amplasamentul Spitalului Regional Iasi. Ministrul Sanatatii a anuntat ca proiectul Spitalului Regional Iasi este cel mai avansat dintre toate cele trei.

„Spitalul Regional de Urgență Iași este cel mai avansat în acest moment și se află la faza de proiect și verificatori de proiecte. Sperăm ca pașii să se desfășoare într-un ritm alert iar, personal, ca și produs al școlii ieșene, cel care a trecut prin toate spitalele din Iași, să avem un parcurs cât mai rapid și, personal, voi urmări ca acest parcurs să fie scurt și să avem operaționalizarea unui spital județean de urgență, regional, Iași cât mai devreme, să nu așteptăm termenul dat în contractul cu BEI”, a menționat Nelu Tătaru.

Ministrul Sanatatii a mentionat si despre structura viitoarei unitati medicale.

„Spitalul va avea două etaje în subteran și șapte etaje supraterane, un corp orizontal cu structuri de investigații, diagnostic, tratament și trei corpuri care vor asigura structura unității sanitare cu paturi. Vom avea 850 de paturi plus 60 de paturi pentru UPU și 45 de paturi pentru internarea de zi. Se vor găsi 70 de cabinete pentru ambulatoriu și 19 săli de operație”, a spus Tătaru.

shares