Nelu Tataru revine in forta si propune vaccinarea obligatorie pentru politisti, profesori si pompieri

Nelu-Tataru-640x400

Fostul ministru al sanatatii, Nelu Tataru, devenit de curand consilier onorific al premierului Florin Citu propune vaccinarea obligatorie pentru persoane din categorii esentiale de activitate.

Acesta a anuntat ca va discuta cu Florin Citu, dupa evaluarea proprie a situatiei actuale si va propune cele doua formule. Vaccinarea obligatorie ar putea fi impuse profesorilor, jandarmilor, politistilor sau pompierilor.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru.

Daca personalul din aceste categorii nu vrea sa se vaccineze, Tataru propune testarea saptamanala. “Cred că ar trebui să începem reașezarea vaccinării și a testării tocmai la fel cum am început, în funcție de imporanța desfășurării activității a unei societăți, a unei comunități”, a conchis Nelu Tătaru, pentru Digi FM.