Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Nelu Tataru

Nelu Tătaru îi propune lui Florin Cîțu introducerea obligativității vaccinării pentru anumite categorii profesionale și pentru pacienții la risc.

„Atunci când sunt reclamate încălcări ale drepturilor omului, ar trebui mers pentru lămuriri până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a precizat consilierul onorific al premierului în emisiunea „Omul Potrivit” de la Digi FM. 

Nelu Tătaru: „Ne gândim la vaccinare sau testare – acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului-ministru. În această categorie intră: tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV-SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, tot ce înseamnă imunodeprimați. Stimulările ar trebui să înceteze și să folosim banii pentru testări. Binele comun este mai important decât binele individual! Drepturile omului se încalcă și pentru cel care stă în Terapie Intensivă, venit cu o boală cronică în spital și infectat cu COVID-19”.

Pe de altă parte, Guvernul ar putea impune certificatul verde în cazul unor evenimente și activități, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Prezența la nunți și botezuri ori în sălile de sport ar putea fi condiționată de acest document ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, faptul că avem un test negativ sau că am trecut prin boală în ultimele 6 luni. 

Nu este o formă de discriminare, ci de prevenție, a spus, la Digi FM, fostul ministru al Sănătății. Decizia – sugerată de premierul Cîțu – trebuie avizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Miercuri, Guvernul ar urma să aprobe și prelungirea stării de alertă. 

Nelu Tătaru: „În această perioadă se lucrează intens pe două paliere – la acele precauții, ca să nu ajungem la restricții, și la vaccinare. Nu cred că este vorba de discriminare, este o formă de prevenție. Această infecție cu SARS-CoV-2 trebuie să devină o boală sezonieră ca gripa. Până ajungem la acel nivel, cred că trebuie să trecem prin niște etape – una din acestea este și impunerea acestui Green Pass unde este imperios necesar”.

Sursa: Digi FM