Nelu Tătaru: „De astăzi vor fi 6 paturi ATI la Lețcani!”

masca-nelu-tataru-83-lei-1536x864

Prezent ieri la Iasi, Ministrul Sanatatii, a declarat, ca in Romania exista 1.250 de paturi la Terapie Intensiva pentru bolnavii de Covid. Acest numar va fi suplimentat cu alte 250 de paturi. Tataru, a mai precizat ca 6 paturi vor putea fi folosite la Spitalul Mobil din Letcani.

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii

Am plecat în luna martie cu 740 de paturi pe suport Covid complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1.500.  Avem cu 75 la sută mai mult decât am avut iniţial, la finele anului vom avea încă 17 la sută, iar în februarie vom fi la 146 la sută ca şi dotări, asta însemnând ventilatoare, injectomate şi monitoare.

In ceea ce priveste situatia paturilor de Terapie Intensiva din judeţul Iasi, aici vor fi suplimentate numarul de locuri. Tataru a precizat ca vor fi puse in functiune si cateva paturi ATI la Letcani.

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii

Cu suplimentarea buteliilor de oxigen se va începe progresiv pentru primele 2 zile cu şase paturi de Terapie Intensivă, mergând ulterior către 24. În maxim două săptămâni, cand se va monta si acel stocator vom rezolva toate problemele, vom avea în total 48 de paturi la terapie intensivă, la spitatlul Modular Letcani.

In prezent in spitalele din Romania exista o capacitate de 1.250 de paturi la Terapie Intensiva pentru bolnavii de Covid. Ministrul a mai declarat se va extinde capacitatea de Terapia Intensiva in functie de evolutia cazurilor pe judete, astfel incat nu va fi niciun pacient de terapie intensiva pentru care sa nu se gaseasca un loc.