Negruzziştii şi valorile europene: final grandios al unui proiect inimos

negruyyi

„Suntem cele mai fericite că plecăm acasă sănătoase şi putem să alergăm şi noi ca ceilalţi copii” – aceasta este una dintre cele peste 100 de poveşti de viaţă care au animat echipa negruzzistă înscrisă în competiţia naţională Euroscola 2018, ediţia a XI-a.

Cei 24 de elevi ai bătrânului Colegiu din Copou şi-au asumat, mai bine de două luni, conceperea şi implementarea unei campanii de promovare a proiectului „100 de inimi pentru 100 de copii”, grație căruia 100 de copii și-au câștigat dreptul la viață, prin intervenții chirurgicale specifice. Ca un moment de bilant, în Amfiteatrul Colegiul Naţional „C. Negruzzi” Iaşi, a avut loc întâlnirea Europe in Your Heartzz, avându-le invitate pe doamna Diana Abălaşei (Departamentul de Programe Europene al UMF Iaşi) şi dr. Raluca Chistol (IBCV Iaşi).

S-a discutat despre importanţa accesării fondurilor europene, despre legislaţia europeană referitoare la drepturile de autor şi furtul intelectual, despre rolul tinerilor într-o societate modernă care îmbină valorile europene cu cele naţionale.