Negruzzi 128 – file de istorie, poveste, legendă

Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași împlinește 128 de ani de educație, cultură, pasiune pentru cunoaștere și emulație spirituală. Într-un cadru festiv, elevii participă zilele acestea la diferite activități culturale, artistice și științifice sub atenta coordonare a profesorilor. Excelența și performanța sunt elementele care definesc seria de evenimente ce marcheaza cei 128 de ani de existență a Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Expoziţii de artă, vernisaje de pictura ale elevilor, momente de serbare, muzică şi evenimente ce promovează sensibilitatea artistică se vor îmbina cu „Science week”, un proiect în care sunt implicați atât elevii, cât și profesorii de la catedrele de științe: biologie, matematică, informatică, fizică, chimie și geografie.

Prof. dr. Camelia Gavrilă, Director Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

128 de ani înseamnă o școală cu tradiție, o școală cu o istorie impresionantă, care s-a născut dintr-un vis al întemeietorilor ce au gândit că este nevoie de elite intelectuale. Vorbim de sfârșit de secol IX, apoi de secolul XX și acest destin al școlii a continuat de-a lungul timpului până în contemporaneitate. La momentul acesta este o școală modernă, care nu își uită rădăcinile legendare și mitice, care trăiește racordată la tot ce presupune știință, informatică, tehnică, zonă umanistă, sensibilitate, deschidere europene și internaționale, în general. Suntem Școală Europeană, școală afiliată UNESCO, o școală care este Ambasador al Uniunii Europene deci o multitudine de dimensiuni europene care integrează această școală cu tradiția ei în vibrația modernității

Astăzi a avut loc vernisajul expoziției „Rapsodiile cromatice ale toamnei”, moment în care elevii și-au prezentat picturile în prezența profesorilor.

Tabloul meu este despre trecerea timpului, despre cum evoluăm și cum ne transmitem emoțiile prin diferite obiecte. Anula cesta fiind tematica de toamnă, prin frunzele toamnei. ne-a spus Ana Vasilachi, Elevă Clasa a XI-a Colegiul National „Costache Negruzzi”

Pasiunea mea pentru desen a început în clasa a V-a când am cunoscut-o pe doamna Știrbu de Arte, care mi-a deschis orizonturile spre acest domeniu. Am folosit tehnica punctului. Este un peisaj din natură, citadin. a spus Marcela Anton, Elevă Clasa a X-a Colegiul National „Costache Negruzzi”

Elevii au primit diplome din partea cadrelor didactice care au apreciat, în primul rând, tehnica și simbolurile folosite pentru a ilustra cât mai frumos toamna.

Mihaela Știrbu, Profesor Coordonator Colegiul National „Costache Negruzzi”

Reunește 73 de creații plastice, cu 18 în plus față de anul școlar anterior, copiii au abordat o serie de tehnici artistice pe care le-au experimentat de-a lungul timpului la orele de educație plastică dar și la cercurile de pictură: tehnica picturii în culori acrilice, în ulei ce domină expoziția.

Colegiul Național „Costache Negruzzi” înseamnă diversitate motiv pentru care elevii care excelează în sport au făcut o demonstrație de scrimă.

Într-un cadru destins, elevii din clasele mai mici, sub îndrumarea profesorilor de educație fizică au organizat un flashmob.

Sincron Mihai Burciu, Profesor de Educație Fizică Colegiul Național „Costache Negruzzi”

Pentru copii de clasa a V-a un flash mob, o cursă cu obstacole pentru copii de liceu va avea loc un concurs cu tenis de mas, șah și câțiva copii care ne reprezintă cu succes și pe plan internațional la scrimă.

În ritmuri de dans și veselie, în acord cu vârsta, cei mici au vrut să arate că sportul înseamnă sănătăte.

Elevii pasionați de lectură au împărțășit alături de colegii lor noutățile editoriale în cadrul unui club intitulat sugestiv „Bookiseala”.

Prof.dr. Camelia Gavrilă, Director Colegiul Național „Costache Negruzzi”:

Sunt cluburi de lectură îi spunem noi Bookiseala cu un titlu inventiv care sugerează întoarcerea spre carte. Este cea pentru elevii mari, liceeni, și Bookiseala junior pentru elevii de gimnaziu care sunt inițiați și în tehnica lecturii și în decodificarea textelor și în înțelegerea acestora, cât și acomodarea cu lectură, literatură

Ceremonia de celebrare a Zilelor Colegiului este programată pentru miercuri, de la ora 11:00. Sub tema „Negruzzi 128. Deveniri, împliniri, idealuri. File de istorie şi legendă”, evenimentul va debuta cu un moment artistic şi va continua cu mesaje speciale din partea invitaţilor. În cadrul ceremoniei, va fi lansat pachetul editorial negruzzist, care include revistele „Corolar”, „Gnosis” şi „Alfa şi Omega”. De asemenea, vor fi recunoscute şi premiate proiectele desfăşurate de Consiliul Şcolar al Elevilor, precum şi performanţele olimpicilor, mentorilor şi coordonatorilor acestor proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *