Negruzzi 128. Deveniri, împliniri, idealuri

Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi inseamna excelenta, cultura, traditie, vocatie si spirit liber. In linii mari, acestea au fost si elementele care au definit ceremonia de celebrare a Zilelor Colegiului Național „Costache Negruzzi”. Elevii, cadrele didactice si reprezentantii autoritatilor locale au trait astazi la unison, emotiile celebrarii a 128 de ani de existenta a scolii iesene. Programul a cuprins momente artistice sub toate formele: muzica, interpretare si text, iar, la final, elevii care s-au facut remarcati pe parcursul anului la competitiile nationale si internationale au fost premiati de catre conducerea scolii.

Ceremonia de deschidere a Zilelor Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași a fost un amalgam de trăiri și emoții: de nostalgie pentru cei care au putut retrăi perioada liceului prin momentele artistice, de entuziasm pentru elevii care au început deja cursurile noului an, de speranță și împlinire pentru cadrele didactice care  îndrumă tinerii pe calea cunoașterii. Toate acestea vor rămâne ca parte din istoria celor 128 de ani de existență a Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

Prof.dr. Camelia Gavrilă, Director Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași: „ Permanent a fost o renaștere de pasăre Phoenix și o continuitate de ideal, al cunoașterii, de devenire al elevilor. Normal că alături de profesori minunați, competenți, dăruiți, competenți, alături de elevi care sunt selectați cu multă rigoare și care vin aici pentru că părinții lor au fost negruzziști sau pentr că aura liceului, statutul profesional a toto ceea ce înseamna educație negruzzistă sunt deja cunoscute, toate acestea într-o simbioză, într-o armonie, confluență, înseamnă certitudini pentru prezent și pentru viitor”.

Colegiul Național „Costache Negruzzi” înseamnă, în primul rând, performanță și excelență.

Luciana Antoci, Inspector Gen. ISJ Iași: „Pentru școala ieșeană este un eveniment extrem de important pentru că Școala Negruzzistă este un reper din perspectiva performanței și a valorilor educaționale cultivate de-a lungul timpului. Așezată pe umărul drept al Universității „Al.I.Cuza”, Colegiul „Costache Negruzzi” a confirmat în timp, prin rezultate dar și printr-o istorie impresionantă care s-a îngemănat cu istoria Iașului, ceea ce înseamnă o școală de elită”.

85 de olimpici au fost premiați în cadrul ceremoniei de astăzi. Sunt tineri care au excelat atât la nivel național, cât și la nivel internațional în diferite domenii de cercetare.

Ilinca Istrate, Elevă Colegiul National Costache Negruzzi: „Anul trecut am obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba și literatura română. Pentru mine, Negruzzi înseamnă o tradiție de familie, modele, atât din partea profesorilor, cât și din partea colegilor, excelență atât în artă, cât și în știință și o îmbinare perfectă între prieteni, școală, activități extracurriculare, proiecte”.

Elevii din clasele mai mari spun că școala le-a oferit ocazia de a se dezvolta pe toate planurile.

Vlad Lepădatu, Elev Colegiul National Costache Negruzzi: „Deși nu sunt negruzzist de mult timp m-am integrat în această comunitate minunată. Consider că a fost menită pentru mine. Eu am venit din clasa a IX-a. A fost mai mult o întâmplare că am ajuns aici decât dorința mea dar a fost cea mai minunată experiență. Acum sunt în Consiliul de Administrație, am avut parte de experiențe minunate alături de colegi. Mulțumesc doamnei director pentru toate oportunitățile pe care ni le-a oferit de implicare în școală, prin proiecte așa cum este Science Week, dar și Consiliul Școlar”.

În cadrul ceremoniei a fost lansat și pachetul editorial negruzzist: Corolar, revistă emblematică a Liceului Internat, și revistele Gnosis, Alfa și Omega.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *