Negocieri cu companii din Turcia si Polonia pentru zboruri noi de pe Aeroportul Iasi

Directorul Aeroportul Iasi, Romeo Vatra este optimist ca, in perioada urmatoare va creste conectivitatea si numarul de destinatii. In plus, acesta spera ca doua companii puternice, precum Turkish Airlines si LOT isi vor indrepta atentia si spre aeroportul din Iasi.

„Suntem in discutii. Dupa ce am avut intalniri la Routes Europe 2024 cu aceste companii, saptamana trecuta ne-a vizitat directorul general al Turkish Airlines Romania, Hakii Guntay, iar cu LOT avem stabilita o noua întâlnire la inceputul lunii iunie. Sunt optimist”, a precizat Romeo Vatra.

Acesta regreta decizia luata de compania Eurowings, care a renuntat mult prea repede la zborurile catre Stuttgart si Dusseldorf.

„Eurowings a avut in luna mai zboruri chiar si cu 10% grad de incarcare. In medie, gradul de incarcare a fost de 50%, fara nicio legatura cu tarifele aeroportuare. Prin graba cu care a luat decizia de a suspenda cursele, compania nu a demonstrat dorinta de a construi pe Iasi aceste curse, ceea ce ar fi presupus mai multa rabdare si o mai buna comunicare cu aeroportul”, a precizat Romeo Vatra.

In privinta noilor tarife aeroportuare, acestea vor intra in vigoare din luna septembrie.

„Deciziile de a creste sau nu tarifele sunt decizii interne ale aeroportului, nu se iau pe baza de consultare populara sau a plenului Consiliului Judetean. O astfel de decizie trebuie sa fie foarte bine fundamentata economic, pentru a asigura nivelul de profitabilitate si sustenabilitate a activitatii aeroportului. Un alt aspect important il reprezinta faptul ca nu vom mai avea acces la fonduri europene, drept urmare toate investitiile viitoare vor presupune eforturi financiare importante din partea aeroportului, pe care nu le va putea face cu un nivel scazut al tarifelor. Urmarim cresterea veniturilor non-aeroportuare, iar pe masura ce acestea se vor consolida, in functie de situatia financiara si de context, vom incerca sa reducem presiunea pe tarifele aeroportuare”, a adaugat directorul Aeroportului Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *