Nebunie la Spitalul Clinic din Suceava: în 7 ore, 152 de oameni s-au prezentat la Urgențe

Aglomerație mare, luni, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Situația era vizibilă încă din curtea unității medicale, plină de mașini atât în parcările desemnate, cât și în zone unde de regulă nu se parchează. Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul urgentist Bogdan Bondaru, a declarat că în intervalul 8.00-15.00, deci în numai 7 ore, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat nu mai puțin de 152 de pacienți.

Potrivit doctorului Bondaru, 20% din prezentări au fost urgențe din cauza caniculei, respectiv afecțiuni cronice decompensate de căldură și probleme generate de expunerea la căldură în orele neindicate. Majoritatea cazurilor au fost, însă, non-urgențe. Doctorul Bogdan Bondaru a subliniat că 28 de pacienți dintre cei 152 au fost aduși de echipajele de la Ambulanță și că marea majoritate dintre ei ar fi putut beneficia de consultații la domiciliu.

Cei mai mulți pacienți care au ajuns în prima parte a zilei de luni la spital au fost adulți, persoane active – 86 de persoane cu vârsta între 17 și 65 de ani. Copii mai mici de 1 an au fost 5, copii și adolescenți cu vârste între 1 și 16 ani au fost 32, iar pacienți cu vârsta peste 65 de ani au fost 29. Internarea a fost necesară pentru 28 dintre pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *