Neamț:100 de mame și copii refugiați au fost cazați în Centrul de Agrement de la Oglinzi

paltinis-refugiati4

Ieri au intrat în România puţin peste 6.600 de ucraineni, în scădere cu 2,1% faţă de ziua precedentă, arată datele Poliţiei de Frontieră. De la declanşarea invaziei ruse în ţara vecină, aproape 750.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România.

Concret, este vorba despre 20 de mame şi 80 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. Toţi provin din estul Ucrainei, unde zilele acestea se dau lupte aprige, la care participă chiar părinţii acestor micuţi. În tabăra de la Oglinzi, copiii vor avea asigurate facilităţile necesare pentru a-şi putea continua cursurile online şi pentru a-şi putea petrece timpul liber pe durata şederii în judeţul Neamţ. Poliţiştii de la Târgu Neamţ asigură permanent paza zonei.

Astăzi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ îi vor vizita pe copii pentru a verifica stare lor de sănătate.

La acţiunea de azi-noapte au participat pompieri, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret. Condiţiile de cazare de la Oglinzi sunt excelente, tabăra fiind inclusă în urmă cu mai mulţi ani în circuitul Ministerului Tineretului pentru a primi copiii diasporei. Tot astăzi, micuţii vor vizita Cetatea Neamţului şi Casa lui Ion Creangă din Humuleşti.

Adrian Niţă, prefectul judeţului Neamţ, a precizat că se încearcă astfel distragerea atenţiei de la traumele suferite din cauza războiului. La ultima raportare privind situaţia refugiaţilor din judeţul Neamţ, din cele peste 300 de locuri disponibile în 10 unităţi de cazare, gradul de ocupare este de aproximativ 60%.