Neamt | Un tanar din Rwanda a fost botezat ieri pe Muntele Ceahlau

tanar rwanda

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, alături de Preasfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud au săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” de pe Ceahlău, cu prilejul hramului. Înainte de Sfânta Liturghie catehumenul Theophile Niyigena din Africa a primit haina cea albă a Botezului.

In anul 2017, avocatul Andrei Vlădăreanu, inițiator al Funda­ției umanitare „Love Africa”, s-a împrietenit cu neofitul Theophile după ce s-au întâlnit pe o stradă, din întâmplare. Andrei a observat, atunci, câteva desene și portrete excepționale, realizate de tânărul rwandez fără ustensile speciale.

După terminarea studiilor, Teofil a continuat să țină legătura cu avocatul ploieștean, mergând împreună într-un pelerinaj în Georgia, în anul 2019, la invitația Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae de Akhalkalaki şi Kumurdo, care s-a întâlnit cu grupul de tineri africani la Iași, în urmă cu doi ani, cu prilejul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.

În grupul de pelerini s-au aflat doi catehumeni: Joshua din Uganda, care a fost botezat de Mitropolitul Andrei de Gori și Ateni – Georgia, și Theophile, cel care a rămas să primească Taina Botezului astăzi, în România, pe Muntele Ceahlău.

Sursa: doxologia.ro

Foto: Oana Nechifor