Neamț | Un tânăr de 25 de ani a decedat din cauza unui diagnostic greșit

Un tânăr de 25 de ani a murit în urma unui diagnostic incorect. Acesta avea insuficiență renală în stadiu 5 plus alte complicații, iar medicii au spus că, de fapt, suferă de insolație.

Vineri, 8 iulie, la ora 19:49, sora lui C.L. din comuna Hangu, sat Buhalnița a solicitat o ambulanță prin apel la 112, pentru că fratele ei se simțea extrem de rău. Acesta a fost transportat la Spitalul Bicaz, unde a ajuns cu simptome ca vărsături, greață, slăbiciune și o stare generală vizibil alterată.

De la spitalul Bicaz, la ora 22:20, s-a solicitat o ambulanță pentru ca pacientul să fie transferat la Spitalul Județean Neamț. Conform apropiaților, după ce a fost consultat la UPU Piatra Neamț, tânărului i s-a recomandat să meargă acasă, să ia paracetamol și să-și facă frecție cu oțet. Diagnosticul prezumtiv era insolație, pentru că acesta povestise că fusese toată ziua la cosit. A plecat spre casă, la Hangu, tot cu o ambulanta, după miezul nopții (8/9 iulie) în jurul orei 1:00.

Pentru că simptomele s-au agravat, luni, 11 iulie, deci după mai bine de 48 de ore, la ora 6:39, a fost solicitată din nou o ambulanță, pentru că starea tânărului era tot mai proastă, iar acum acuza și dureri abdominale. A fost dus din nou la Spitalul Bicaz, iar de aici, la ora 8:48, a fost transferat iarăși la Spitalul Județean Neamț. Din păcate, a fost prea târziu pentru el, pentru că în cursul zilei de ieri, acesta a decedat în spital. Potrivit directorului SJ Neamț, C.L. avea insuficiență renală stadiu 5 plus alte complicații grave. A murit în urma unui stop cardio-respirator și nu l-a mai ajutat nici hemodializa, cel mai probabil, pentru că diagnosticul corect a venit cu întârziere de câteva zile.

Sursa: tvmneamt.ro