Neamt | Un motociclist din Sibiu a fost găsit mort de salvamontiști într-o râpă dintre Durău și Izvorul Muntelui

Barbatul in varsta de 35 ani a pornit pe 9 iunie intr-un excursie pe motocicleta pornind de la Timisoara. Marti, sibianul a pierdut controlul motorului si a parasit carosabilul cazand intr-o rapa de 4 metri adancime pe drumul dintre Durau si Izvorul Muntelui.

La data de 11 iunie, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16:40, pe când se deplasa împreună cu un grup de motocicliști, pe traseul Durău- Izvorul Muntelui, ar fi observat lipsa unuia dintre aceștia. Deși s-a încercat apelarea repetată pe telefonul mobil, acesta nu a răspuns. Urmare a acestei sesizări, au fost constituite echipe complexe de căutări, formate din polițiști, pompieri, jandarmi, salvamontiști și voluntari. În perioada 11-12 iunie, atât pe timpul nopții cât și ziua, au fost desfășurate căutări pe o distanță de aproximativ 30 de km, nefiind identificate indicii cu privire la dispariția acestuia. La data de 12 iunie, în apropierea Parcul Național Ceahlău, la o diferență de nivel de aproximativ 4 metri, a fost identificată persoana căutată. Din nefericire aceasta nu prezenta semne vitale. Urmare a cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, într-o zonă de drum în pantă și cu succesiune de curbe, bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Sibiu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, plonjând în albia pârâului Izvorul Muntelui”, a declarat inspector de poliție Ciofu Ramona- IPJ Neamț.

„Interventia la care au participat importante echipaje ale IPJ Neamt, Salvamont si Jandarmerie a durat toata noaptea fiind sistata intial in jurul orelor 03 apoi reluata la primele ore ale diminetii. Salvamont Neamt a intervenit alaturi de celelalte forte cu trei autospeciale. A foat activat si centrul de analiza a datelor aero SARUAV care a intervenit cu o termodrona. Din pacate, victima a fost in final gasita in urma vizionarii mai multor camere fixe, decedata, la iesirea din sectorul de padure langa un pod cu acces dificil”, a precizat Salvamont Neamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *