Neamț | Un cartier a rămas fără apă după ce banii chiriașilor nu au mai fost transferați de firma primăriei la Apaserv

Probleme majore la Primăria Piatra Neamț. Banii plătiți de chiriașii din locuințele sociale pentru apă au ajuns la firma primăriei care administrează fondul locativ, Locativserv, dar nu au mai ajuns și la Apaserv. Drept urmare, 50 de vile din Văleni au rămas ieri fără apă, fiind debranșate de Apaserv.

Aceeași situație urmează să se întâmple și în cartierul Speranța. 26 de vile a câte 4 locuințe fiecare, plus 14 blocuri vor fi debranșate mâine de la rețeaua de apă.

Comunicatul de presă din partea Primăriei Piatra Neamț:

Vilele aflate în administrarea societății Locativ Serv au fost debranșate de la rețeaua de alimentare cu apă ca urmare a datoriilor pe care chiriașii le au față de Compania Județeană APA SERV. Astfel, la data de 15 iunie 2022, societatea Locativ Serv are de încasat 114.327,24 lei de la chiriași, sumă reprezentând debite restante pentru alimentarea cu apă și servicii de salubrizare.

Pentru locuințele din Văleni, societatea Locativ Serv are obligații de plată de 38.831,78 lei față de Compania Județeană APA SERV, dintre care 10.244,61 lei au fost achitați astăzi și 47.904,92 lei pentru serviciile de salubrizare prestate de societatea Brantner. Astfel, Locativ Serv a creditat chiriașii din cartierul Văleni cu 27.590,54 lei, la care se adaugă cei 10.244,61 lei achitați astăzi, sumă de bani achitată în avans, înainte de a primi banii de la chiriași.

În cursul zilei de astăzi Locativ Serv a trimis o solicitare de rebranșare pentru 24 vile din cartierul Văleni, care au achitat datoriile sau au sume restante mici. În acest moment, Locativ Serv are 211 dosare aflate în diferite faze judiciare pentru recuperarea datoriilor, rezultând un total de 152.600 lei solicitați în instanță, cuantum care include și datorii mai vechi.

Pentru cartierul Speranța a fost primită o notificare de debranșare de la alimentarea cu apă pentru locuințele cu cele mai mari datorii: 5 vile și mai multe blocuri. Locativ Serv va achita datoriile pentru cele 5 vile, iar Primăria Municipiului Piatra-Neamț va vira suma de 19.000 lei pentru plata datoriilor de la blocurile aflate în administrarea directă a Primăriei.

Ne preocupăm permanent pentru a asigura condiții optime de locuire pentru chiriașii din zonele Văleni și Speranța și pentru celelalte locuințe aflate în administrarea Primăriei. Tocmai din acest motiv societatea Locativ Serv a plătit în avans o parte a datoriilor pe care le aveau chiriașii, înainte de a primi sumele de bani de la aceștia. În același timp, facem apel la înțelegere pentru situația de față și mai ales la responsabilitate și mobilizare din partea chiriașilor în vederea achitării datoriilor, pentru a preveni apariția unor situații similare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!