Neamt / Un barbat ars pe 70 la suta din suprafata corpului a fost transferat de la Iasi in Italia

vasile timosciuc

Un barbat din comuna Urechesti, judetul Neamt este in stare foarte grava, cu arsuri pe aproape 70 la suta din suprafata corpului dupa ce a fost victima exploziei unui cazan de tuica. Vasile Tomasciuc s-a deplasat in satul Capul Codrului din judetul Suceava sa faca tuica la instalatia unui prieten.

Din cauza presiunii, cazanul a explodat iar barbatul, tatal a 6 copii s-a ales cu arsuri grave. Nemteanul a fost dus initial la Spitalul din Suceava dar medicii l-au trimis la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Cum familia barbatului a constatat ca acesta nu are cele mai bune conditii la Iasi iar alti doi pacienti de pe sectie s-au ales cu infectii nosocomiale au decis sa ceara transferul la o clinica din Verona (Italia).

Vasile Tomasciuc a fost transferat cu un avion in coma indusa iar acum familia solicita ajutorul semenilor. Nemteanul era asigurat in Italia, dupa ce a lucrat in Peninsula.

„Va rugam sa sprijiniți un tanar de 36 de ani,tata a 6 copii, ce a suferit arsuri pe 75 % din corp, de gradul II și III. A fost transportat de urgenta de la Iași la Verona, unde este tratat.  In următoarea perioada are de suferit împachetări cu „piele umana”. Este în coma indusa! Va avea de suferit mai multe intervenții chirurgicale dar situația încă este critica.  Familia lui a achitat pana acum 17.000 euro pentru transportul particular, avion-ambulanță de la Iași la Verona.  In momentul de fata a pierdut șomajul din Italia pentru a fi achitata spitalizarea, familia rămânând fără nici o sursa de venit, el fiind singurul salariat”, precizeaza familia barbatului.  

Donații se pot face în contul ASOCIATIEI MISENO deschis la ING Bank: RO75 INGB 0000 9999 0720 1520, CIF: 22811402, cu specificația Tomasciuc Vasile