Neamț | Trei incendii stinse de pompieri în Stănița, Cândești și Dobreni

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au intervenit ieri, 18 august, pentru stingerea unor incendii în comunele Stănița, Cândești și Dobreni.

Primul incendiu a fost semnala în jurul orei 15:30, la o stână din satul Ghidion, comuna Stănița.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție și la vegetația uscată.

Militarii au stins incendiul în urma căreia a ars construcția din lemn și acoperită cu tablă, pe aproximativ 70 mp, și vegetație uscată, pe aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă o constituie fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.” – au spus pompierii.

Cel de-al doilea incendiu, de vegetație, a avut loc în jurul orei 15:00, pe un teren din satul Pădureni, comuna Cândești.

„La locul solicitării s-au deplasat echipajul de pompieri de la Punctul de lucru Roznov și SVSU Cândești. Forțele au constatat că incendiul se manifesta pe aproximativ 500 de mp.

Deoarece nu au putut ajunge cu autospeciala în apropierea focarelor, forțele de intervenție au fost nevoite să acționeze pentru stingerea incendiului cu materiale de primă intervenție (rucsaci de incendiu și cu bătătoare).

Cauza probabilă o constituie focul deschis în spații deschise.” – au mai declarat reprezentanții ISU Neamț

A treia intervenție a pompierilor a fost în jurul orei 19:45, după ce au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Dobreni.

„La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de stingere.

Militarii au constatat că incendiul se manifesta la o magazie de lemne și la vegetația uscată din curte. Au ars aproximativ 1 mc de lemn de foc și vegetație uscată, pe aproximativ 100 mp.

Cauza probabilă o constituie focul deschis în spații deschise.” – au mai transmis pompierii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *