Neamt / Traficanti de droguri arestati de DIICOT. Acestia isi plasau marfa si la Piatra Neamt

diicot

3 persoane au fost arestate de DIICOT pentru  săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. La sfarsitul lunii noiembrie anul trecut, DIICOT a aflat ca una dintre persoanele retinute distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată. Ulterior drogurile erau revândute la prețuri mai mari în cluburi din București.

Membrii rețelei cumparau comprimate MDMA din străinătate  și după ce drogurile erau aduse în România cei trei se ocupau de vânzarea lor. Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri  de  peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată. Dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, prețul mediu era stabilit la 11 euro/comprimat.

In aceasta saptamana, inculpaţii au comercializat pe raza  municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei  iar la data sambata, persoanele au fost surprinşe în flagrant la Bucuresti în timp ce incercau sa vanda 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro.

Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut faptul că inculpații se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.