Neamt |Teste la Centrul de Recuperare Pastraveni dupa ce o beneficiara a murit din cauza Covid iar un angajat a fost infectat

O beneficiară a Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, în vârstă de 36 de ani, a decedat luni seara, în Spitalul Județean Neamț. Aceasta fusese internată în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră.

Beneficiara, care suferea de mai multe afecțiuni severe precum și de obezitate morbidă a fost dusă la Spitalul Piatra Neamț unde a fost internată și testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Starea acesteia s-a agravat iar luni seara a decedat.

Tot vineri seara, conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunțată de unul dintre angajați despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus și a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11-25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr.8.

Pe perioada izolării angajatul nu a prezentat nici un fel de simptome specifice infectării cu coronavirus iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoși, mănuși) iar timpul petrecut cu aceștia a fost limitat la maximum.

De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare. DSP a inceput marți, testarea personalului de la Pastraveni care a lucrat în prima tură, 11-25 aprilie și care în acest moment se află la domiciliu, precum si testarea beneficiarilor din pavilionul in care locuia tanara care a decedat.

De asemenea, a inceput testarea personalului care va intra in tura a III-a de izolare la locul de munca din data de 8 mai din toate centrele de adulti si copii.

DGASPC Neamț a dispus o serie de măsuri de la începutul lunii martie menite să diminueze riscul răspândirii infecției cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum.

De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor și s-au solicitat fonduri de la Consiliul Județean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!