Neamt | S-a rupt o bucata din podul de la Petru Voda

FB_IMG_1659383203812

În aceasta dupa amiaza, pe DN15B, în localitatea Petru Vodă s-a produs o degradare la un pod. Potrivit DRDP Iasi, s-a surpat placa carosabilă dintre două grinzi si a cedat pe o lungime de circa 3 metri și o lățime de 0,8.

Dupa producerea degradării, zona a fost semnalizată, iar traficul a fost întrerupt, la fața locului fiind mobilizată echipa districtului Călugăreni.

Din primele evaluări, incidentul s-a produs datorită suprasolicitării, podul respectiv nefiind semnalat cu probleme de la ultima revizie efectuată de experți.

O echipă a DRDP Iași s-a deplasat la locul incidentului și în urma analizei s-a luat măsură restricționarii circulatiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone. Traficul autoturismelor s-a desfășurat pe un fir alternativ.

„Recomandăm celor ce intenționează să tranziteze DN15B între Poiana Largului și Tg. Neamț, să folosească alternativa DN 15 până în Piatra Neamț și apoi DN 15C spre Tg. Neamț, alternativă viabilă pentru ambele sensuri de tranzit, cu mențiunea respectării restricțiilor de tonaj de pe traseu”, a transmis DRDP Iași.