Neamt | Romanul este pe harta investițiilor în infrastructura rutieră

Investitiile din ultimii ani au ridicat orasul Roman pe un pol important in regiunea de Nord-Est. Prin pozitionarea pe care o are vis-a-vis de cele doua autostrazi A7 si A8, orasul va fi un punct de interes economic si logistic pentru multe companii din tara si strainatate.

In proximitatea Romanului va fi cel mai mare nod rutier al autostrazii A7, iar acest lucru va aduce multe beneficii celor care locuiesc in Roman. Pe lângă faptul că se va putea circula mai usor spre Bucuresti, autostrada va creste nivelul investitiilor.

Cristian Pistol, Director CNAIR: „Nodul va avea un diametru de aproximativ 2 km, bretelele lui insumeaza undeva la 15 km. Ca o comparatie, pot sa va spun ca lotul 2 al autostrazii A0 insumeaza 16 km, este practic un lot de autostrada. Am vazut o alta investitie in Roman, ma refer la viitorul pasaj peste calea ferata de pe DN2, o investitie despre ca indicatorii tehnici au fost aprobati la sfarsitul anului trecut prin ordin al ministrului Transporturilor. Avem sursa de finantare asigurata”.

Infrastructura rutiera este importanta pentru dezvoltarea unui oras.

Laurentiu Dan Leoreanu, Deputat PNL:Daca in ansamblu, proiectele de pe PNRR au termen de finalizare 31 decembrie segmentul pana la Roman are termen de finalizare 2025 ceea ce inseamna ca romascanii, in 2025 in partea a doua a anului vor putea merge la Bucuresti pe autostrada. Romanul este cel mai mare oras, aflat cel mai aproape de intersectia celor doua autostrazi”.

Autostrada A7 este cel mai avansat proiect in momentul de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *