Neamț | Reabilitarea punții de la ștrand se apropie de finalizare

După o perioadă îndelungată de așteptare , podul de la Ștrand se apropie de finalizarea procesului de reabilitare, un proiect esențial pentru siguranța și confortul locuitorilor orașului. Această etapă finală a reabilitării vine ca un suflu nou pentru infrastructura locală, promițând o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de traversare.

Dacă condițiile meteorologice vor rămâne favorabile, lucrările ar putea fi finalizate în câteva săptămâni. Acest progres este o veste binevenită pentru comunitate, care a așteptat cu nerăbdare finalizarea acestui proiect.

Un aspect remarcabil al reabilitării este înlocuirea majorității elementelor structurale vechi cu unele noi, sporind astfel rezistența și durabilitatea podului. În mod particular, calea de rulare a fost reconstruită folosind tablă zincată, un material mult mai rezistent decât lemnul utilizat anterior. Această schimbare nu numai că asigură o durată de viață mai lungă a podului, dar și o întreținere mai eficientă.

De asemenea, cablurile principale de susținere ale podului sunt deja întinse și funcționale. Rămâne de finalizat instalarea a două cabluri laterale, esențiale pentru contrabalansarea efectelor vântului puternic, și finisarea mânii curente de la pod, elemente care vor adăuga un plus de siguranță structurii.

Această lucrare de reabilitare a fost mult întârziată, în principal din cauza dificultăților întâmpinate de primărie în găsirea unui constructor adecvat. Ar mai fi de menționat faptul că, necesitatea acestor lucrări a fost accentuată de starea precară în care se afla podul anterior, o situație atribuită neglijenței primăriei în ceea ce privește întreținerea adecvată a infrastructurii.

Finalizarea acestui proiect este așteptată de comunitate, reprezentând un pas important în modernizarea infrastructurii urbane și în asigurarea unui mediu mai sigur pentru toți locuitorii orașului.

Sursa ziarpiatraneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *