Neamt | Primarul Romanului scos basma curata de consilierii locali PNL si PSD

Sharing is caring!

Consiliul Local din Roman a hotarat vineri ca primarul liberal in exercitiu, Lucian Micu nu mai este incompatibil cu functia pe care o detine. In 2016, pe vremea cand era viceprimar ANI a constatat ca Micu avea o dubla calitate, pe langa functia de la primaria Roman detinea si rolul de membru in Consiliul de Administratie a Spitalului Municipal din oras.

Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bacau dupa care la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In ambele situatii, Lucian Micu a pierdut. De doua luni si jumatate, prefectul de Neamt ezita sa-l demita din functie pe Micu invocand lipsa documentatiei sau analiza situatiei.

Vineri, consilierii PSD si PNL au constatat ca incompatibilitatea nu mai exista votand pentru mentinerea in functie a primarului.

“Se constată că starea de incompatibilitate a domnului Lucian Ovidiu Micu, în calitate de viceprimar, reţinută în Raportul de evaluare nr. 29376/G/II/12.07.2016 al Agenției Naționale de Integritate este aferentă mandatului 2012-2016. (…) Se constată că (…) starea de incompatibilitate a domnului viceprimar Lucian-Ovidiu Micu a încetat la data de 24.06.2016, data validării în calitatea de consilier local/viceprimar în mandatul 2016-2020, mandat încetat la data de 29.06.2017, când a fost ales primar al muncipiului Roman

shares