Neamt: Prefectul Adrian Niță a intervenit și rezolvat scandalul opririi apei pe strada Nufărului unde, din cauza primăriei, zeci de familii au rămas fără apă

apa-1024x568

Zeci de familii (90 de apartamente) de pe strada Nufărului din Piatra-Neamț au rămas de miercuri, 15 martie, fără apă, deși, spun majoritatea, nu există datorii. Problemele au început să apară după ce obiectul de activitate al companiei Locativserv privind ANL-urile a fost desființat în luna martie a anului trecut (2022) și atribuțiile au fost preluate de municipalitate.

Pe bună dreptate, pietrenii rămași fără apă au reclamat situația peste tot, inclusiv către presă. Ajunși la fața locului, am discutat cu locatarii și am luat legătura aseară cu directorul companiei Apa Serv, Bogdan Mușat, care ne-a declarat: „Am vorbit cu colegii și mi-au spus că vor fi o serie de debranșări, inclusiv la Văleni. În urma deciziei de a fi dizolvată Locativserv, au avut loc discuții cu primăria de preluare a debitelor Locativului cu Apa Serv. La unele blocuri au fost preluate debitele, adică primăria le-a recunoscut –Da, le preluăm și vor fi transferate sau achitate de către noi, după care vor fi administrate de noile asociații care vor fi înființate de blocurile respective.Aici se pare că nu s-a dorit acest lucru. La ora actuală suntem în situația în care eu, operator de apă, trebuie să furnizez serviciul către cineva cu care nu am contract. Teoretic, apa trebuie facturată, încasată și băgată în bugetul companiei. Din câte știu, oamenii de acolo au plătit. Ei trebuie să se adreseze primăriei și să le ceară socoteală ce s-a întâmplat. La noi nu au ajuns banii, că dacă ajungeau nu mai erau debite. Primăria trebuia să depună o serie de documente la noi, fapt care nu s-a mai întâmplat.”

Situația a fost adusă și în atenția prefectului de Neamț, Adrian Niță, care a invitat o delegație a locatarilor și instituțiile abilitate: Primărie, Apa Serv și Locativserv la sediul Prefecturii în 16 martie.