Neamț | Parc de aventură în Ștrandul Municipal

parc

Municipiul Piatra-Neamț va avea o zonă de agrement tip aventura parc în Ștrandul Tineretului. Săptămâna aceasta a fost semnat contractul cu firma care urmează să execute construcția, urmând ca în cel mai scurt timp să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Parcul va fi compus din 2 trasee de aventură (pe grupe diferite de vârstă), 2 trasee de tiroliană, o zonă de slackline, 2 zone de leagăne și o zonă de cățărat pentru copii cu vârsta de maximum 6 ani.

Primul traseu de aventură, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani va avea 7 segmente distincte, respectiv punți suspendate realizate din materiale diverse și lungimi de la 7 la 17 m și un pod tibetan. Cu lungimea de 13,6 m. Cel de-al doilea traseu de aventură este dedicat copiilor cu vârste peste 6 ani și va fi format din 9 segmente distincte: pasaje de cățărare, punți suspendate, segmente de parcurs acrobatic. Pe lângă aceste trasee parcul va mai cuprinde un tronson de slackline pe 13,5 m, o zonă cu mai multe tiroliene scurte, 2 zone cu diferite tipuri de leagăne (cu șezut de plastic fără spătar, leagăne cu spătar tip ”baby”, leagăne cuib, leagăn tip ”stepper”) și o zonă de cățărat pentru copiii de 3-6 ani. Toate elementele vor fi realizate conform standardelor internaționale de siguranță.

Andrei Carabelea, primarul Piatra-Neamț: „Așa cum am promis, dezvoltăm infrastructura de agrement din Piatra-Neamț pentru a oferi modalități cât mai diverse pentru petrecerea timpului liber pentru pietreni și turiști. Am început cu noul loc de joc, urmează aventura parc și vom continua procesul de modernizare și reamenajare a ștrandului astfel încât acesta să devină un spațiu tot mai atractiv, sigur și civilizat”.

Terenul pe care va fi amenajată zona de agrement are o suprafață de 2100 mp, este proprietatea municipiului Piatra-Neamț și este în prezent liber de construcții, fiind acoperit în cea mai mare parte de arbori și vegetație spontană (spațiul verde situat vizavi de noul loc de joacă). Termenul de realizare a construcției este de 30de zile de la ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, estimăm că noul aventura parc va putea fi dat în folosință la începutul lunii octombrie. Lucrarea va fi executată de SC Mountain SRL, valoarea contractului fiind de 57915,80lei fără TVA.