Neamț | Investiții de 3 milioane de lei în sistemul energetic din Parcul Ceahlău

Lucrari Ceahlau

Compania de distribuție Delgaz Grid a demarat o investiție amplă, de aproximativ 3 milioane de lei, pentru înlocuirea unor cabluri de medie tensiune și modernizarea a 4 posturi de transformare pe traseul stațiunea Durău – Cabana Fântânele – Cabana Dochia, din Parcul Național Ceahlău, jud. Neamț.

Lucrarea are o complexitate deosebită și urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului. Toate operațiunile trebuie executate cu scule și echipamente manuale, iar montarea cablurilor la o adâncime de 1,2 metri nu se poate executa cu utilaje, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai redus.

Prin lucrările derulate în cadrul acestei investiții din Parcul Național Ceahlău, Delgaz Grid va securiza alimentarea cu energie a unor puncte cheie la nivel național pentru telecomunicații și meteorologie, fiind montate cabluri de rezervă, astfel încât în cazul unor avarii consumul să poată fi preluat pe o soluție alternativă.

Delgaz Grid a bugetat în acest an investiții de 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea și extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investițiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.