Neamţ | Inundaţii, Cod roşu. 15 persoane evacuate

inundatii

Cartierul Văleni din municipiul Piatra-Neamţ a fost afectat de inundaţii în urma ploilor torenţiale căzute în cursul zilei de miercuri, fiind necesară evacuarea a 15 persoane, între care 3 copii, potrivit ISU Neamţ.

Pârâul care trece prin zonă a ieşit din matcă şi, alături de torenţii formaţi pe dealuri, au creat viituri care au inundat mai multe locuinţe.

Infrastructura rutieră a fost distrusă de viituri, iar ştrandul municipal a fost inundat pentru a treia oară în această lună.

Potrivit ISU Neamţ, la numărul unic de urgenţă 112 s-au înregistrat zeci de apeluri din partea locuitorilor municipiului reşedinţă.

Municipiul Piatra-Neamţ a fost, în noaptea de miercuri spre joi, sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale şi descărcări electrice, populaţia fiind avertizată, de două ori, prin sistemul Ro-Alert, să se adăpostească şi să nu staţioneze sub arbori sau reţele electrice.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de Codul Roşu de fenomene meteo periculoase, începând cu ora 22,15 a fost activată grupa operativă, iar în sprijinul pompierilor din Piatra-Neamţ au fost chemate echipaje de la Detaşamentele de pompieri Roman şi Târgu Neamţ.

Având în vedere multitudinea situaţiilor de urgenţă create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au fost solicitate forţe de la ISU Iaşi, ISU Vaslui şi ISU Suceava.