Neamț| Fonduri europene pentru conectarea la sistemul de apă şi canalizare pentru persoanele cu venituri reduse

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat săptămâna aceasta lansarea celei de-a treia runde a Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”, un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care se adresează familiilor și persoanelor cu venituri mici. – anunță președintele PNL Neamț, George Lazăr

Potrivit acestuia, perioada de aplicare pentru această rundă este între 4 decembrie 2023 și 9 februarie 2024, sau până când bugetul alocat se epuizează, oferind astfel o șansă celor eligibili să solicite sprijinul pentru conectarea lor la rețelele de apă și canalizare.

Aplicanții trebuie să se orienteze după specificațiile din Ghidul specific care definește condițiile de accesare a fondurilor europene din PNRR, componente care vizează Managementul Apei, investiția în Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de apă și canalizare.

Procesul de aplicare se realizează prin intermediul unei aplicații informatice disponibile pe site-ul AFM, oferind astfel un mod convenabil de a depune cererile de finanțare.

Cererile de finanțare se trimit prin aplicația informatică dedicată programului, disponibilă pe site-ul AFM (www.afm.ro).

„Această măsură are ca obiectiv principal sprijinirea familiilor și persoanelor cu venituri reduse pentru a acoperi costurile de branșare și racordare la rețelele publice de apă și canalizare, ceea ce poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții acestor beneficiari.

Suma totală alocată pentru această sesiune de finanțare este de 549.270.000 lei, fără TVA, sau 653.631.300 lei, cu TVA, reflectând astfel angajamentul de a asigura accesul la serviciile de apă și canalizare pentru un număr cât mai mare de gospodării cu venituri reduse.

Un aspect important de menționat este că rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100%, ceea ce înseamnă că cheltuielile eligibile ale proiectelor vor fi acoperite integral, fără a pune o povară financiară asupra beneficiarilor.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ pentru a asigura accesul la resursele de apă și canalizare pentru familiile și persoanele cu venituri reduse, contribuind la îmbunătățirea calității vieții lor și la reducerea inegalităților sociale.” – transmite George Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *