Neamt | Focare de Covid la doua centre pentru copii

coronavirus-eprubeta-1024x538

Doua focare de Covid-19 au fost confirmate in centrele rezidentiale pentru copii si tineri cu probleme psihice din Piatra-Neamt si Pastraveni. Luni a fost inregistrat si un deces din randul beneficiarilor. De doua zile au inceput testarile in cele doua centre fiind exceptate centrele pentru adulti de la Roman, Targu Neamt si Oslobeni.

Au fost testati 487 salariați dintre care 34 au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus (6 de la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra Neamț și 28 de la Centrul Păstrăveni). Au mai fost testați și 120 de beneficiari dintre care 27 au fost depistați pozitiv. DGASPC Neamț are în subordine 6 centre de adulți și 6 centre de copii dintre care două pentru copii cu dizabilități.

În total sunt peste 950 de beneficiari și aproximativ 900 de salariați. In judetul Neamt au fost confirmate pana acum 617 cazuri de imbolnavire, dintre care 69 doar in ultimele 24 de ore. Majoritatea cazurilor confirmate in ultimele 24 de ore sunt ale angajatilor si asistatilor de la cele doua centre rezidentiale.