Neamț | Descindere făcută de procurorii DIICOT. 2 kilograme de cannabis au fost reținute

droguri

Un pietrean de 45 de ani a fost arestat preventiv deoarece a înființat o cultură ilicită de cannabis.

„Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile (…), a inculpatului P.G., cercetat în dosarul penal nr. 32/D/P/2022 al DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu“ conform Tribunalului Neamţ.

Poliţişti şi procurori din cadrul DIICOT au descoperit, săptămâna trecută, afacerea ilegală a ilegală individului din Piatra Neamţ. Din cercetări a reieşit că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a înfiinţat o cultură de cannabis „indoor“, în apartamentul său şi ar fi comercializat droguri de risc, în judeţul Neamţ, către diverşi consumatori.

„În urma a două percheziţii domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea indisponibilizării, 11 plante de cannabis, în cantitate totală de aproximativ 2 kilograme, circa 150 de grame de muguri de cannabis, un recipient din sticlă, care conţine aproximativ 20 de grame de cannabis“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Anchetatori au mai găsit trei recipiente, care conţineau urme de fragmente vegetale cu aspect de cannabis, aproximativ 250 de mililitri de ulei de cannabis, 30 de seminţe de cannabis, 30 de kilograme de îngrăşămînt şi 15 litri de substanţe lichide pentru accelerarea procesului de creştere a plantelor. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, două ventilatoare, un cort, două lămpi cu ultraviolete şi un telefon mobil.

Persoana în cauză au fost condusă la sediul DIICOT Neamţ, pentru audieri. Procurorul a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere, fără drept, de droguri de risc. La activităţile din acest dosar au participat cadrele de la IPJ şi de la IJ Neamţ.