Neamț | Crimă oribilă pentru o casă

foto_politia

O crima oribila a avut loc in aceasta dimineata in Piatra-Neamt. Un bărbat și-a ucis copilul și mama soacră, după care a dat foc la casă. Presa locala noteaza ca incidentul a fost anunțat în jurul orei 5:15, când pompierii au intervenit la un incendiu pe strada Blanduziei din municipiul Piatra-Neamț. Pompierii au găsit în imobil două persoane decedate și sustin ca incendiul a fost provocat.

Din verificările preliminarii a reieșit că un bărbat, de 60 de ani, din Piatra Neamț, și-ar fi ucis fiul, în vârstă de 16 ani și soacra, de 68. Anchetatorii care investighează dublul omor au stabilit mobilul crimei: chiar locuința.

Criminalul, Florin Petrache, a ridicat o casă pe terenul soacrei sale și, implicit, pe numele acesteia, în calitate de proprietară a terenului. Cu timpul, relațiile s-au degradat, au apărut certuri și scandaluri, iar femeia l-a alungat pe ginere.

Pe fondul unei tensiuni acumulate în timp, în noaptea de 25 spre 26 martie, Petrache s-a îmbătat și și-a înjunghiat fiul și soacra. Pe amândoi în gât, scurt, precis și mortal. Se pare că omorurile au avut loc pe la ora 4 dimineața. O oră și jumătate mai târziu, bărbatul a incendiat locuința. Încă nu s-a stabilit dacă a făcut-o din răzbunare sau în încercarea de a șterge urmele crimelor.

Vecinii spun că fiul lui Petrache era un băiat bun și talentat, care cânta la pian, și nimeni nu înțelege de ce a căzut și el victima conflictului dintre tatăl și bunica lui.