Neamt | Condamnat cu suspendare pentru contrabanda cu tigari, primarul din Ghindaoani a intrat si in vizorul ANI

Agentia Nationala de Integritate a descoperit un conflict de interes administrat in cazul primarului din Ghindaoani, Adrian Antochi. Potrivit ANI, in perioada exercitării mandatului de primar (16 octombrie 2020  – 14 iulie 2021), a propus și a efectuat demersuri pentru înființarea postului contractual de consilier al primarului (post pe care l-a și ocupat ulterior).

Totodată, persoana evaluată a emis dispoziția de convocare a C.L. Ghindăoani în ședința ordinară, având pe ordinea de zi Proiectul de hotărâre privind aprobarea Ștatului de funcții și Organigramei aparatuluide specialitate al primarului, al cărui inițiator a fost.

Antochi a fost condamnat definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Bacău la 2 ani de detenţie cu suspendarea condiţionată a executării, dupa ce, la magazinul pe care-l deţinea au fost descoperite, peste 700 de pachete de ţigări rusesti. Acestuia i s-a interzis să mai fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. 

Cu câteva zile înainte de a părăsi fotoliul de primar, Adrian Antochi şi-a pregătit postul de consilier al noului primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *